Skip to Content

Надникнете тук, ако искате да вкарате грация и елегантност в банята

spa v banqta  Елегантната баня създава уникално усещане за уют и лукс, но понякога е доста трудно да постигнем подобен ефект у дома. Колкото и да се опитваме да подражаваме на дизайнери, създаващи концепции за хотели и къщи на известни, да вкараме грация в банята не винаги става толкова лесно. Със следващите препоръки и съвети обаче тази задача ще ви се стори лесна като детска игра. Ето ги и тях:

 
Наблегнете на един, максимум два цвята

Прекалено много нюанси отдалечават едно обзавеждане за баня от категорията елегантно. Напротив – ако успеете да се вмъкнете в гамата на един цвят само, нещата ще ви се получат доста добре. Пробвайте и задължително поставете декор за акцент в контрастиращ цвят – например, черна етажерка на фона на чисто бяла баня!

 

Основните мебели за баня трябва да са качествени и оригинални

 Става въпрос не само за мивката и за душа, но и за ваната, а също така за душ кабината и защо не и за шкафа? Всичко това представлява базисът на банята, така че не пестете точно за тях средства, защото именно тези елементи създават нейната атмосфера и усещане за комфорт.

 

 Мирисът и музиката ще допълнят елегантната атмосфера

 Поставянето на ароматни пръчици и свещи и създаването на преливащо осветление, комбинирано с музика ще вкарат един изключително луксозен нюанс в банята. Консултирайте се с майстор в сферата на обзавеждане за баня по повод музикалното й оформление.

 

Изкуството….

Всеки арт елемент би създал невероятно различна и доста интересна обстановка в периметъра на вашата баня. Ако не сте чак такива експерти в областта на изкуствата, заложете на класическа картина от класически художник като Салвадор Дали, Пикасо, Моне или някой ваш любим съвременен автор на живопис, портрети или модерен сюреализъм.

Be the First!

Leave a Reply