Skip to Content

Най-мръсните предмети и зони в банята

The dirtiest objects and areas in the bathroom  Ако смятате, че със създаването на съвършеното обзавеждане за баня работата ви по тази стая е приключила, дълбоко се лъжете. Никога не забравяйте за поддръжката, защото тя е гаранция, че всичките ви творчески усилия и финансови инвестиции в помещението ще бъдат оправдани и ще имат по-дълъг срок на живот. В тази връзка, почистването на банята е от особено значение за поддържане на семплия й дух, на креативния й интериор и дори на спретната й обстановка, която ви подканва към релакс и ви дава наслада от домашния уют. Не смятаме, че вие пропускате почистването на банята, но мислим, че е доста възможно да пренебрегвате някои от най-мръсните места и предмети тук. На тях трябва да се обръща по-често и по-специално внимание, затова вижте за кои точно зони и елементи говорим:

 

Четките ви за зъби…

О да! Те са изключително мръсни и точно поради тази причина зъболекарите непрекъснато ви повтарят, че ако искате да имате чисти зъби трябва да ги чистите с чисти четки за зъби. Фактът, че ги хващаме в ръка, където се събират най-много микроби, говорим сам по себе си, защо именно четките могат да са източника на бактерии в банята.

 

Ъгловите мебели за баня

Забутани някъде в ъгъла, тези мебели за баня събират прах постоянно – дори докато се къпете или няколко дена, след като се направили основно почистване. Старайте се да ги поддържате в изрядно състояние, за да бъде и цялата ви баня свежа и дезинфекцирана.

 

Подовите плочки за баня

Особено фугите! Всичко това трябва да се почиства основно и с ефикасни препарати – поне веднъж на две седмици. Ако го правите по-рядко, обмислете възможността да се възползвате от професионални почистващи услуги, които ще създадат брилянтна чистота в банята и с доста по-продължителен ефект!

 

Be the First!

Leave a Reply