Skip to Content

Нестандартни решения за вашата баня

textile products  Пуснете слънчевата светлина да влезе

Направете една от стените на банята стъклена, но не от обикновено стъкло а „умно“ – такова с превключвател. Когато включим стъклото, става прозрачно и пропуска слънчевата светлина; когато изключим стъклото, става матово и ще ви скрие от любопитни погледи, но пропуска слънчевата светлина. Превключвателя най-добре го разположете вътре в самата баня, а не отвън, ако не искате някой да ви свари неподготвен. Технологията се нарича „смарт глас“ и буквално означава „умно стъкло“. Използва се много често за офиси, в които се водят преговори, но също така е идеално и за бани.

 

Не се бойте да използвате продукти от текстил

Текстилът е най-сигурният начин да придадете уют на едно помещение. В банята е прието, той да се избягва, но това е просто една общоприета заблуда. Вместо обикновените завеси сложете в банята текстилни такива, защитавайки ги откъм страната на ваната с водо-непроницаем материал. Разбира се, най-добре е да направите това и от двете му страни. Това е както практично, така и прави обстановката по-задушевна. Със завесите всъщност вие зонирате пространството в банята като разделяте тоалетната от ваната, например. По този начин вие придавате уют и съхранявате възможността за лично пространство.

 

Измислете интересна мозайка

Прегледайте материалите, останали след ремонта на банята. Бъдете креативни и експериментирайте с останалото от керамичната мозайка. Това си е вашата фантазия – не се ограничавайте. Най-простите за създаване са пикселните герои от електронните и компютърните игри и абстрактната геометрия, но ако нямате време и сили за това, може да пробвате с някакъв текст /известна мисъл, свързана с къпането например/, пресъздайте персийски килим или картина на Рой Лихтенщайн. Такъв проект се прави лесно – първо го създавате на компютър, влошавате неговото качество, докато почнат да се виждат пикселите и след това го разпечатвате на голям формат, за да се виждат въпросните пиксели добре. Подберете необходимите парчета мозайка и започвайте.

promocii-namalenie-otstypki
Успех!

Be the First!

Leave a Reply