Skip to Content

Няколко идеи за малка баня

Функционална баня независимо от нейните размери

 

sds

Повечето хора изпадат в паника, когато стане дума да направят някое малко помещение удобно или да престроят такова.

Банята често бива подценявана и обикновено е с по-малки размери. За да направите малката баня комфортна и най-вече практична, вижте нашите съвети по-долу.

Вратата

Когато помещението за баня е малко, е по-добре вратата да се отваря навън, а не навътре.

Огледалото

Визуалната измама чрез поставяне на голямо огледало е от значение за малките помещения. Отразявайте цялата площ на банята (например огледална душ кабина или просто стена с голямо огледало).

Оползотворете всяко пространство

Под мивката или над тоалетната чиния може да се поставят някои от нещата, които ползвате. Съветваме ви да се спрете на мебели за баня, които да обхващат пространството под мивката. Все пак не е нужно всички неща, които ползвате да са наредени  или просто оставени някъде.

Забравете за ваната

За много хора ваната е лукс. Наистина е приятно да се отпуснеш в горещата ароматна вода, но пък разхищението на вода е огромно, а самата вана заема доста пространство. Именно това е причината най-масовия вариант да бъде душ кабина.

Е, ако все пак не искате да се лишавате от ваната, монтирайте душа над нея, така че да може да я ползвате като душ кабина, когато не искате или нямате време за вана.

Цветовете

Добре известно е, че тъмните цветове оптически смаляват, затова не се препоръчват за малки помещения. Освен белия фаянс, съветваме ви да изберете и светли плочки. За да не се стигне все пак до твърде „стерилна“ обстановка, може да изберете контрастиращи фризове или пък други елементи, които да се вложат.

Осветлението

Силната светлина се препоръчва не само при баните с по-малка квадратура. Те създават приветливост на помещението, а когато то е по-малко, се препоръчват вградените осветителни тела. Всякакви висящи или поставени по стените плафони само отнемат от пространството.

Be the First!

Leave a Reply