Skip to Content

Няколко идеи за създаването на модерен дизайн в банята

moderna-banyМодерният дизайн в банята не е недостижима мечта, стига да сте запознати с основните правила и тънкости по създаването му. Разбира се, ще трябва да обмислите добре детайлите, но този труд си струва, защото после дълго време ще се наслаждавате на прекрасната си баня.

Нека се запознаем с препоръките на интериорните дизайнери.

В зависимост от впечатлението, което искате да създадете, можете да заложите на светли или тъмни тонове в избора на основните цветове за стените, тавана и пода. Повече простор ще постигнете, ако се спрете на светли пастелни нюанси. В случай, че помещението е голямо и се опасявате, че може да изглежда неуютно, изберете по-наситени, ярки нюанси на топлите цветове. Много оригиналност ще внесат и контрастните съчетания, които също са добро решение за просторните помещения.

Лъскавата повърхност визуално увеличава височината на тавана, докато грапавата текстура го снишава.

Вертикалните линии също спомагат за създаването на илюзията, че таванът е по-висок, а хоризонталните увеличават визуално дължината на стената, която украсяват.

Огледалата правят банята да изглежда по-голяма – колкото са повече, толкова по-силна е илюзията.
 Големите керамични плочки или тези, изработени от гранитогрес, изглеждат чудесно, ако са монтирани върху пода.

Малките плочки подхождат идеално за облицовка на стените в банята.

Декоративните предмети винаги придават много красота и внасят хармония в интериора. Ако искате да се възползвате от това, избирайте мебели и аксесоари с атрактивни форми и в подходящи текстури и цветове, така, че да съчетават функция и декоративен ефект в едно.

Цветовата схема е едно от най-важните неща в интериора. Съчетавайте внимателно цветовете и не използвайте повече от два-три основни, тъй като това ще се отрази негативно върху декора. За да засилите хармоничния вид на банята, избирайте пастелни, спокойни тонове, като най-приятен ефект се получава, когато те преливат един в друг. В случай, че искате да внесете доза драматизъм, заложете на контрастните съчетания.

 

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply