Skip to Content

Няколко интересни тайни около оформлението на банята с керамични плочки

keramicni-plocki  Керамичните плочки за баня са едно от най-практичните решения, затова никога не излизат от мода. Голямото им предимство е тяхната лесна поддръжка и почистване. Ако са монтирани правилно, те няма да допускат просмукване на влага и на практика ще издържат вечно, което ги прави изключително рентабилни.

Също така, керамичните плочки са и много хигиенични, тъй като по хлъзгавата им повърхност не се задържат нечистотии и микроби.

А относно цветовете и текстурите, едва ли има друг облицовъчен материал, който може да се мери с огромното разнообразие на нюанси!

Банята, чийто дизайн е решен с помощта на плочки, е много комфортна и уютна.

По различните цветови решения дори можем да съдим за характера на собственика. Хората, които са по-сдържани и скромни, обикновено избират за банята топли и светли нюанси, докато екстравагантните личности предпочитат ярките, смели контрастни.

Правилният избор на плочки

Когато се стремите на направите най-правилния избор на плочки за банята, би било голяма грешка, ако облицовате всички стени в един и същи цвят. Разбира се, такова решение е много лесно, но предвид, че ремонт на банята не се прави всеки ден, по-добре е да отделите малко време и обмислите добре цветовете, за да се радвате дълго време на красивите си декори.

За повече безопасност, добре е плочките под душа да бъдат такива, които имат по-грапава повърхност. Течащата вода прави гладките повърхности още по-хлъзгави и лесно бихте могли да се нараните.
Плочките за пода на банята трябва да бъдат избирани с високо качество и максимална устойчивост на разрушаване, тъй като са подложени на най-голямо натоварване.

Геометричните форми са много актуални

Особено модерни в момента са керамичните плочки за баня с геометрични фигури, които могат да внесат много свежест и елегантност в интериора.
При правилното съчетание на цветовете, те са бърз и ефективен начин да направите банята много модерна, без това да се отрази зле на бюджета ви.

Be the First!

Leave a Reply