Skip to Content

Няколко интериорни стила, в които можем да решим банята

banq-v-minim-style  Банята е едно от най-натоварените помещения в дома и това дали изглежда добре е от съществено значение. Именно в тази обстановка започва и завършва деня ни, затова нека се погрижим да я направим красива и удобна, така че, винаги когато я посетим да се чувстваме заредени с енергия.

 
Сред разнообразието от интериорни стилове трябва да изберем този, който най-добре отговаря на нашите вкусове и очаквания.
Важен е също и размерът на помещението. По-просторните бани могат да се възползват от очарованието на всеки един стил, докато малките трябва да се задоволят само в тези, които са подходящи.

 
  Баня в класически стил
Класическият стил в банята се характеризира със скъпи облицовки, като се залага най-вече на мрамор, дърво или качествени плочки.
Сребърните и златните акценти също са подходящи за класическата баня.
Декорацията включва също и тежки, обикновено изработени от ковано желязо, лампи и полилеи, вази със старинен вид, големи огледала в широки луксозни рамки.

 
Баня в японски стил

Японският стил в банята използва прости и функционални мебели, като се разчита само на най-необходимото. Не е допустимо претрупването с мебели и декорации. Използват се предимно естествени материали – дървесина, оризова хартия, бамбук.

 
 Баня в скандинавски стил

Скандинавският стил в банята е много модерен в момента. Използват се облицовки от дървесина, мебели в най-прости форми. По отношение на цветовете доминират синьо и бяло, тюркоаз и сиво.

  Баня в минималистичен стил
Банята в минималистичен стил е еднакво добро решение както за големите помещения, така и за малките.
Това е най-използваният съвременен стил за всяка една стая в дома.
Предпочитат се естествени материали, мебелите не са големи, а по отношение на цветовете, най-удачни са неутралните цветове, както и пастелните нюанси. Всичко това визуално разширява стаята и внушава усещане за покой, хармония и чистота. Обикновено баните в минималистичен стил са решени в съчетание на бяло и черно. Но не забравяйте да поставите поне един ярък акцент, съветват дизайнерите.

Be the First!

Leave a Reply