Skip to Content

Няколко съвета при обновяване на банята

banqbanq  Преди да пристъпите към обновяване на банята във вашия дом, трябва да вземете под внимание няколко важни аспекта.

 
Когато избирате мебели за баня, добре е да се консултирате със специалистите в магазина, за да направите най-добрата комбинация. Всички мебели трябва да си подхождат по линия и дизайн. Така например, стъклената душ-кабина е много по-изчистена от рамковата и създава усещане за повече пространство. Правостоящата мивка има по-грациозни линии от ъгловата.

 
Преди да закупите вана, ви препоръчваме да седнете в нея, за да усетите комфорта. Това, че една вана е по-голяма от друга, съвсем не означава, че е по-удобна. Стандартната дължина е една от най-предпочитаната от клиентите. Също така много удобни са ваните със скосен гръб, тъй като тялото има по-добра опора.

 
Когато избирате плочки за баня, изберете любим цвят, за да ви зарежда позитивно. Ако нямате любим цвят, можете да изберете зелен, който е изключително свеж и винаги действа успокояващо. Но може да изберете и син цвят, който да ви напомня за лятото и морето. В крайна сметка трябва да знаете, че освен здравината, цветът на плочките също е важен, тъй като е един от основните фактори за уютната обстановка в банята.

 
Добре е да се възползвате от цялото пространство в помещението. Поставете шкафове или етажерки за съхранение на тоалетните принадлежности. Можете да ги монтирате върху стените и по този начин да спестите от подовото пространство.

 
Разделете банята на суха и мокра част посредством душ зона като поставите душ-кабина или преграда.

 
Ако разполагате с достатъчно финансови средства, както и достатъчно пространство, бихте могли да си позволите няколко екстри за повече лукс в банята. Можете да инсталирате спа система кум душа, да поставите музика, интересно осветление или нещо друго, което ви доставя удоволствие. По този начин ще направите престоя си в банята приятен и винаги ще излизате с настроение от нея.

Be the First!

Leave a Reply