Skip to Content

Огледалата в банята

Как да изберем подходящо огледало за банята?

 

10298  Банята е едно доста специално помещение в къщата, нуждае се от специфични мебели, осветление, поддръжка и т.н.

В настоящата статия ще разгледаме избора на подходящо огледало за банята. Всеки знае колко досадно е след душ да трябва да забърсвате запотеното огледало с ръка, а видимостта почти не се променя.

Тогава бръсненето и другите разкрасителни процедури стават истинско изпитание.

 

 С какво специалните огледала за баня се различават от обикновените?

Обикновените огледала завършват с покритие от алуминиева амалгама. Това е напълно достатъчно за добрите му свойства, но при използване единствено в сухи помещения.

Когато огледалото бива изложено продължително на влага, вода и резки температурни амплитуди, амалгамният слой може да се отдели, но в най-честите случаи отразителните му свойства се влошават значително.

Качествените огледала за баня се правят по специална технология и често са по-скъпи. Високият клас огледала най-често съдържат слой сребро, фиксиран с разтвор от мед, а най-накрая се полага защитен лак. Ръбовете също преминават специална обработка, тъй като са критична зона.

И така, основната причина да търсите подходящо огледало за баня е, че то се запотява под влияние на парата и всъщност нищо не се вижда в него.

 

 Алтернатива на огледалата със специални покрития са тези с подгряване. То може да бъде заложено фабрично или да бъде инсталирано допълнително.

Подгряващите елементи се намират обикновено зад огледалото и поддържат температурата му същата или близка до тази на въздуха в банята.

Принципът на работа е като погряването на автомобилните огледала. Разходът на електроенергия е минимален и едва ли ще повлияе върху месечната сметка.

Друга важна характеристика при огледалата в банята е осветлението. Повечето такива помещения нямат прозорци и естествената светлина е невъзможна.

 Много съвременни огледала за баня разполагат с вградени осветителни тела – единични, по ръбовете отстрани или така модерните напоследък LED ленти, гарантиращи равномерна светлина, без сенки и отблясъци.

Изберете внимателно всички елементи в своята баня, за да я превърнете в уютно място за релакс и отнемане на стреса.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply