Skip to Content

Осветление за баня – луничките

Светлинни ефекти за всяка баня

 

31231

Много добре е известен ефектът, който може да се постигне чрез подходящо осветление. Едно помещение може да се превърна в уютно или пък да стане мрачно и неприветливо, и това само заради избраното осветление.

Вижте някои идеи как да превърнете своята баня в комфортно място.

Зони в банята

Ако разполагате с повече място в банята си, може да направите някои експерименти с осветлението. Чрез него може да създадете отделни зони, без да се използват прегради.

При мивката и огледалото обикновено човек се нуждае от по-силна светлина, затова пък при ваната тя трябва да предразполага към отпускане, съответно да бъде по-приглушена или с възможност за регулиране.

Полилей в банята

Защо не? Особено впечатляващ ефект се създава, ако полилеят е по-изискан, а и прекрасно се съчетава с вана на крачета или друг луксозен елемент.

Окъпани в… светлина

Поставените на подходящото място лунички и гланцирани плочки за стените ще превърнат всяка баня в изключително светло и приветливо място, без дори да се прекалява с осветителните тела.

Огледалото

Около него много често се поставят лунички, за да се подобри видимостта. Най-често нуждата от светлина там е по-голяма в сравнение с останалата част на банята.

Колко лунички?

Да, това е един от въпросите, които най-вероятно си задавате. В зависимост от големината на вашата баня и стараейки се тя да бъде в минималистичен стил, бихме казали – от 3 до 6 лунички.

В случай, че банята ви е по-голяма и имате нужда от повече осветителни тела, бихме предложили следния вариант – окачен таван (може да го направите и разчупен), в който да вградите луничките, но не по права линия.

Задължително избирайте плоскостите за окачения таван и луничките да бъдат подходящи за мокри помещения. Дори да разполагате с достатъчно мощна вентилация, повечето бани нямат прозорци и може да се случи конденз.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply