Skip to Content

Отпечатъкът на природата във вашата баня

cxxМинимализмът е стилът на изчистените линии и прецизната сдържаност, която има широко приложение в във вътрешния интериорен дизайн и проектирането на съвременни бани. Не само, че минимализмът е интелектуално и естетически приятен, но това е визуален израз на спокойствие, но и по всичко личи, че е направен специално за релаксираща баня в спа-стил.

Минималистичният стил има дълбоки корени в областта на архитектурата и дизайна. Един от най-видните привърженици на стила „Изкуствата и занаятите” Arts & Crafts Уилям Морис заключава, че Простотата на живота е самата основа на финеса”.

Десетилетия по-късно, тези идеи стават основа за много за работата на Франк Лойд Райт и продължават да инспирират Минималистичен школа, която се  застъпва за стила дизайн, който се състои само от истински съществени елементи.

Минималистичният подход за баня в дизайна често се изразява чрез плавни, прекъснати повърхности, скулптурни линии, както и целенасочена липса на орнаменти и опростеност. Осветителните тела са хубави и занижени. Малкото аксесоарите в помещението често включват органични памучни и меки кърпи, както и непреки източници на осветление.

Минималистичният тренд черпи вдъхновение от природата, в чест на вътрешната красота на естествени материали като леко течаща вода, красотата на зърно на твърда дървесина и земни текстури от камък. Цветовете са спокойни и неутрални, в бели, бежови и сиви нюанси, напомнящи на облаци и пясък или приглушени синьо-черни оттенъци от гладък речен камък.

Силата на минимализма се крие във въздействието на няколко предмета в стаята. Безкомпромисното качество на материалите и безпогрешният дизайн на всеки компонент са от решаващо значение.

Колекциите от продукти, които включват смесители, мивки, вани и душове, в опростен, инспириран от природата стил, са идеални за минималистичен стил баня, благодарение на своите изчистени линии и класически материали. Обикновено такива продукти предлагат художествено разнообразие и идеална хармония. най-простите линии и форми имат свойството да конструират най-елегантния дизайн. Ако този стил е по вкуса ви, помислете и за други характеристики на минималистичния стил, разгледайте актуални ревюта на онлайн магазини и актуализирайте вашата баня.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply