Skip to Content

Замяна на повредени плочки за баня

PLOCHKIДори и най-малкият ремонт не става бързо и лесно, а освен това често се случват непредвидени последици или допълнителни финансови разходи. Що се отнася до банята, това е помещението, което изисква по-чести ремонти. Основната причина за това са употребата на силни препарати, които помагат за унищожаване на бактериите, но същевременно с това увреждат плочките. След време това води до смяна на старите плочки с нови, което си е доста трудоемка работа.

Някои единични керамични плочки могат да стоят с години повредени, но последствията от тях могат да се окажат фатални, ако не бъдат заменени навреме, тъй като водата може да проникне през тях в подовото пространство и по този начин да се увредят основите. За да се предотврати това, специалистите препоръчват следното: Да се премахнат повредените плочки за баня заедно с лепилото. Но в повечето случаи те са задържани с цимент и това съответно налага къртене. Работата изглежда лесна, но в действителност не е. Затова е най-добре да се доверите на професионалисти, тъй като по време на къртене е много вероятно да се повредят съседни плочки или хидроизолацията . Повредените плочки се вадят много внимателно с помощта на трион, варов разтвор или друг специален инструмент.

След края на къртенето следва по-фината работа. Трябва да се залепят новите теракотени или фаянсови плочки. За целта може да се използва шпакла. Новата плочка трябва да се натисне много здраво към лепилото, да се оправят фугите около нея, да се изравни повърхността. Излишната от повърхността смес за фуги трябва веднага да се почисти с гъба и вода, в противен случай премахването е трудно, след като засъхне. За ремонт на фуги се използва силикон. Той е водо-устойчив, което го прави изключително подходящ уплътнител за мокри помещения. Потребителите го предпочитат, тъй като е неподатлив на фугиране.   И за най-елементарният ремонт на баня са необходими професионални умения, затова е най-добре да се възползвате от услугите на специалисти.

ВИЖТЕ НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ТУК >>

Be the First!

Leave a Reply