Skip to Content

Полезни съвети за избор на плочки за баня

PLOCHKI-2WКъм днешна дата пазарът предлага огромно разнообразие от плочки за баня във всякакви цветове и размери, благодарение на които лесно можете да създадете уникален дизайн на банята си. Но преди да направите правилния избор, е необходимо да се запознаете с техните качества: здравина, устойчивост и дебелина.

Като цяло плочките се делят на пет групи: първите са подходящи за баня; вторите са подходящи за всички жилищни помещения с изключение на входа и кухнята; към третата група приспадат плочки, подходящи за жилищни и търговски помещения; а четвърта и пета група включват плочки, подходящи за търговски и обществени помещения с висок трафик.

В зависимост от повърхността, плочките са гланцирани и матирани. Гланцираните имат по-голяма водно-устойчивост, а матираните плочки са с естествена водно-устойчивост. За стена са подходящи матираните плочки, но не се препоръчват да се поставят на места около мивки, душове и вани.

Фаянсовите плочки за баня в по-светли цветове правят помещението да изглежда визуално по-голямо. За да не изглежда претрупано, заложете на по-малко цветове. За пода можете изберете плочки в по-топли тонове. Но ако не харесвате едноцветното, заложете акцентиращи няколко плочки или на цветни стилни комбинации.

Ако харесвате плочки с овални декорации, изберете по-малки, тъй като по-лесно се нареждат. Можете да създадете интересен ефект с квадратни или правоъгълни плочки, както и с поставени по диагонал квадратни плочки за баня. Ако нямате опит в лепенето на плочки, най-добре се доверете на професионалист.

Преди да направите най-подходящия избор, пресметнете колко квадратни метра ще ви бъдат необходими. Но освен тях, трябва да се снабдите и с резервни плочки, в случай, че някоя се счупи при поставянето. Винаги можете да вземете от магазина пробна плочка, за да прецените в къщи дали моделът бъде подходящ за вашата баня. Друг вариант е да разгледате на спокойствие различните модели в онлайн магазините.

ВИЖТЕ НАШИТЕ СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА ПЛОЧКИ ЗА БАНЯ ТУК >>>

Be the First!

Leave a Reply