Skip to Content

Поставки за хавлии и кърпи в банята

12113Един много важен аксесоар за баня , дори естетически детайл в самата банята е поставката за хавлии и кърпи. Той допринася както за удобството, така и за нюанса, който може да придаде в общата атмосферата на помещението.

Обикновено в една стандартна баня трябва да са предвидени три места за поставки за хавлии и кърпи; една до мивката, една до бидето и една за по-голяма хавлия близко до душа или душ-кабината. Обикновените решения предполагат, че една поставка, може да има няколко кукички за повече от една хавлия или кърпа.

Най-честото решение за мивката е това със закрепена поставка за стената, която в зависимост от нуждата, може да приеме, една, две до три кърпи. Тя се поставя достатъчно близко до мивката, за да може да се използва веднага след миенето на лицето, ръцете. Красиво решение е, когато поставката за стена използва куки за закачане на кърпите, а тип пръстен, който служи за кърпа за еднократно ползване. Този тип може да се монтира и до бидето. Близко до душа се поставят хавлиите закачени за поставки фиксирани само в горната част.

Съществуват други интересни решения, които по някакъв начин променят идеята за поставка на кърпи и хавлии в банята. Един такъв модел е поставка тип стълба, фиксирана на пода в банята, която, може да послужи не само като аксесоар за банята, но и като мебел, която съхранява много повече кърпи и хавлии. Други решения, които променят интериора в банята са поставки с модулирана структура, така че да се прикрепят към повърхността на плочките или уреди и мебели в банята.

Добре е, когато се налага смяна на поставки за хавлии и кърпи в банята или търсите нови решения да изберете такива от материали, които да пасват на целия интериор в банята. Моделите от метал, обикновено са с хромово покритие. Има пластмасови поставки и решетки в различни цветове, както и решения от бяла керамика, която пасва на санитарните уреди като цвят.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply