Skip to Content

Преобразете старата си баня

Банатя е толкова важна част, колкото и всяко друго помещение във вашия дом. Има много начини да я превърнете в по-красиво и модерно място и без това да ви излезе твърде скъпо. Ето няколко идеи:

Преобразте мястото пред огледалото.

Ако шкафовете са повехтели, но състоянието им е добро, може да ги пребоядисате или да смените вратичките. Ако имате възможност, най-добре е да ги замените с нови модели, изработени от висококачествени и влагоусточиви материали. С помощта на новите шкафове ще можете да промените стила на вашата баня, ако изберете нов модерен дизайн.

Ако огледалото е потъмняло, заменете го с ново и ще промените банята мигновено. Изберете модел с красива артистична или светлинна рамка. Бихте могли да изрежете огледалото във форма, която да съответства на линиите на някой от останалите мебели. Ако предпочетете този вариант, е добре след това да залепите огледалото директно върху плочките.

Ако плочките са овехтели, значи е дошло време за смяна. Ако решите да предприемете тази стъпка, трябва да имате предвид няколко неща:

Гланцираните плочки се захабяват по-бавно и по-лесно се почистват.

Колкото до цветовете, трябва много да внимавате, когато избирате плочки. Ако банята е малка, най- добре е стените да са светли, а подът може да е по-тъмен. По този начин помещението ще изглежда по-високо и по-широко. Най-предпочитани са неутралните цветове, както и плочки, имитиращи естествени материали.

Дребните аксесоари също играят роля. Понякога дори е достатъчна смяната на сапунерката, за да предобрази вида на банята. Добре е обаче, аксесоарите за баня да се сменят заедно, за да бъдат в тон.

Направете основно почистване на банята. Това не изисква пари, а само един уикенд. С основно почистване банята безспорно ще заблести и ще изглежда като нова. Плочките ще светнат, огледалото ще засияе, шкафовете ще бъдат като полирани, арматурата ще блести. Но ако и това не ви удовлетвори, значи наистина е дошло време за ремонт.

Be the First!

Leave a Reply