Skip to Content

Променящите се тенденциите при плочките за баня през 2016

99Много е трудно да се каже с точност какво следва като тренд при плочките за баня, защото всяка година изложенията за обзавеждане за баня предлагат достатъчно богат избор. При това положение, решенията могат да се развият в различни непредвидени посоки. Въпреки това, плочките в банята остават идеалното решение за придаване на индивидуалност и стил в най-интимното помещение в къщата. Тенденциите и през тази година постоянно се променят, което кара брандовете да променят цени и модели.

За потребители, които обичат по-елегантна и луксозна среда, на почит през 2016 са гранитогресните плочки с порцеланов ефект – резултат от внимателно проучване на суровини и най-модерна технология. Техният мраморен цвят придава особен лукс и блясък в банята, a в съчетание с класическата мивка и вана осигуряват традиционно усещане в луксозна среда.

Гранитогресните плочки все повече се настаняват в модерната баня. Колекциите, които се вдъхновяват от чара на дървото, особено от реставрирания и съживен дъб, са в категорията на гранитогресни плочки с ефект на дърво – те имат доста рустикален вид и са перфектни за обзавеждане както на модерна, така и на класическа баня. Този гранитогрес също идва в различни цветове, които наподобяват бреза, лешник, дъб, орех и мед.

Друго, почти непредвидено течение в тенденциите за 2016 г., е използването на по-големи размери плочки. Дори класическият керамичен фаянс заема много по-големи размери, а към него се прибавят и нови технологични решения, които решават проблеми с вредните явления по стените на банята.

Големите салони и изложения, които освен нови материали, предлагат ибогати цветови решения – те представляват сериозно изкушение и за фирмите търговци на плочки за баня, и за потребителите. Вторите от своя страна също стават все по-взискателни, които търсят решения за красива и функционална баня, но и се ориентират към генералните тенденции за повече естествени материали в банята, повече пестене на водата, екологичност и икономичност.

promocii-namalenie-otstypki

 

 

 

Be the First!

Leave a Reply