Skip to Content

Разположение на елементите в банята

2111221  Разположението на всеки един елемент в банята е изключително важно. Към подредбата трябва да подхождаме по същия начин, така както обзавеждаме кухнята и хола в жилището си. Предварително трябва да бъде уточнена и дистанцията между мебелите, така че да се създава комфорт.

Срещу вратата не се препоръчва да бъдат разполагани тоалетната или бидето – ако има възможност е добре да бъдат на стената встрани от нея. Разстоянието от душ-кабината до тоалетната трябва да е минимум 20 см.

Прозорецът трябва да бъде функционален – при поставяне на мивката под него или ваната, ще ограничите достъпът до него. Помислете за друг вариант. Шкафчета за тоалетни принадлежности във вертикална линия са перфектен избор за малка баня. Поставете ги в близост до мивката или душ-кабината.
Постоянните елементи в банята са канализационните тръби. С тях винаги е необходимо да се съобразите. Те определят положението на тоалетната, ваната, умивалника.

Различните мебели и части от банята може да отделите с ниски прагчета. Преди да поставите пералня в мокрото помещение обаче, намерете й най-подходящото място. Това е електрически уред и трябва да бъде минимум на 60 см разстояние от ваната или душ кабината. Предвидете място за събиране на мръсното пране – кошът е най-подходящ за това. Може да го оставите зад вратата или близо до пералнята.

Повечето бани вече разполагат с биде. Ако при вас има колебание относно поставянето му, ще кажем, че всъщност то е доста функционално. Естествено е добре да се консултирате с останалата част от семейството. Както тоалетната, така и бидето обаче изискват пространство. Затова се съобразете и с мястото, с което разполагате.

 Мивката е задължителна част от банята. Колко на брой ще бъдат, зависи от няколко фактора. Ако имате голяма баня, поставете две мивки – едната по-малка – 30 см, а другата по-голяма. При ограничени пространства измислете добре къде ще поставите този елемент, така че да не ви заема от мястото.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply