Skip to Content

Решения за по-малка баня

33121

Обикновено в България заради разпределението на пространството в къщата сме свикнали банята да не е с внушителни размери. Или често, тя е разделена от тоалетното помещение. Но малката баня има своите недостатъци – най-главният от тях е липсата на пространство. Макар да сме свикнали в неговата ограниченост, съвременните идеи за интериор в банята предлагат решения за по-добро разгръщане на пространството и съответното възможността за повече мобилност и функционалност в банята.

В баните с по-малки размери, дори и тези за гости, се търси да се спечели пространство, като се оползотворява всеки възможен сантиметър, дори и и ъглите. Точно тези проблемни ъгли са идеални за инсталирането на малка ъглова мивка - тя е пригодена с една дупка, за да може да има само едно кранче. Обикновено са направени от санитарен фаянс във всички нюанси  на бялото, така че да придават блясък във всяка малка баня. Те са идеални за бързо измиване на ръцете, за миене на зъбите от по-малките деца в къщата. Затова те се правят в удобни геометрични форми, така че да изпълняват своята функция.

Друго успешно решение за малката баня е осъществяване на пространството, така че всички уреди и аксесоари за баня винаги да са на една ръка разстояние, същевременно опасните предмети да са скрити, аксесоарите да са подредени и да не предизвикват клаустрофобични усещания. В тази си функция идеално влизат поставянето на етажерки, или издълбаването на ниши на ключови места в банята. Така шампоанът и сапунът ще са наблизо до къпещия се; кърпите и хавлиите ще са подредени; опасни предмети и вредни субстанции ще са поставени на високо.

Не толкова популярно, но добро решение за малката баня е поставянето е в нея на по-големи огледала. Това спомага за отражението на светлината, било то от източник вътре в банята, или от тази, която влиза през прозореца. Това усещане, макар и илюзорно, прави банята да изглежда по-голяма и съответно да влияе по позитивен начин на човека в банята.   

promocii-namalenie-otstypki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the First!

Leave a Reply