Skip to Content

Синият цвят в интериора на банята

bany-v-sinio Синият цвят е един от най-популярните цветове като избор за интериора на банята и една от причините е, че хората го свързват с някои от най-приятните асоциации – спокойното море, красивото безоблачно небе, чистотата.

 

Използването на синьо в декорацията на банята има разнообразни варианти. Преди да започнете ремонта, помислете за конкретните елементи от декора, които ще бъдат решени в синьо, както и за точните нюанси, които ще използвате. Тези решения следва да се съобразят с размерите на помещението и естествено – личните предпочитания.

 

Ако искате банята да изглежда по-голяма, отколкото всъщност е, тогава изберете светлите нюанси и обмислете използването на повече лъскави повърхности и огледала. Керамичните плочки, които ще използвате за облицовка на стените, е добре да са гладки, защото ще отразяват чудесно светлината, а това от своя страна още повече ще „олекоти“ дизайна.

 

От своя страна наситените тонове на синия цвят символизират морските дълбини и успешно могат да се използват за придаване на дълбочина и в декора на банята. По-тъмните нюанси на синьото могат да бъдат отличен избор за керамичните плочки за стените, стига помещението да не е прекалено малко. Ако не разполагате с пространство, може тъмно синьото да остане само като акцент.

 

Синият цвят може да се използва и като цвят за тавана, но тогава стаята ще изглежда по-тъмна и трябва да се погрижите за по-силно изкуствено осветление, което да компенсира този ефект.
Сините плочки за пода на банята също са добра алтернатива. Те могат да бъдат едноцветни или пъстри, с доминиращ син нюанс. Ако изберете едноцветния вариант това със сигурност ще добави много елегантност и стил в интериора. Пъстроцветните плочки от своя страна ще внесат повече визуален интерес и закачливост.

 

Що се отнася до аксесоарите, ако са сини, ще изглеждат страхотно на бял фон. Можете да се доверите на всички нюанси на синьото. Използвайте ги смело за декоративните елементи, кърпите, постелките или тоалетните принадлежности и със сигурност ще останете доволни от резултата.

 

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply