Skip to Content

Смесители за баня

Смесител за кухня или баня, смесител за мивка или душ, всички те създават комфорт и естетика в помещението. При избор на смесители за баня трябва да обърнете внимание на следните фактори:

Да бъдат надеждни и функционални- да ви служат с години и да са практични; вида им да си пасва с интериора в помещението и ВиК инсталацията не трябва да се преправя.

Ако трябва да избирате смесител за вана, преценете дали да бъде едно- ръкохватков или дву- ръкохватков. Първите са много по-лесни за употреба и доста по-ефективни. Дву- ръкохватковите имат гумен или керамичен клапан, който с времето се износва и затова се налагат по-чести ВиК ремонти. Не избирайте евтини смесителни батерии, тъй като се повреждат често, което налага постоянни ремонти.

Смесителите се изработват предимно от някакъв вид пластмаса или масивен месинг. Естествено, месинговите смесители са много по-стабилни и съответно са малко по-тежки и по-скъпи. може да изберете смесители с поцинковано покритие като сребро, злато, платина, които са малко по-скъпи в сравнение с тези, чието покритие е от хром, бронз и други подобни метали и цветни емайлирани синтетични повърхности, които са по-евтини. Едни от най-разпространените са хромираните смесители. Въпреки, че по повърхността им често остават петна от хром, потребителите ги предпочитат заради качеството, издръжливостта и заслужената им цена. А петната от хром се премахват много лесно със специална течност за почистване.

През изминалите години смесителите често се монтираха на самата стена. Днес смесителите за кухни се монтират на плота на самата мивка. Може да използвате и комбиниран душ смесител както за мивката, така и за душ. Днес съвременния дизайн позволява разнообразни решения и смесителите могат да се инсталират на различни места. Но все пак те трябва да бъдат разделени: смесители за баня и смесители за мивка. Разгледайте нашите предложения в магазини за баня Разлог. Освен това можем да ви предложим монтаж на смесители.

Be the First!

Leave a Reply