Skip to Content

Смесители за баня

Смесителите за баня са необходими за нашите нужди в ежедневието. Използваме ги както в банята, така и домакинството в кухнята. В тази статия ще ви запознаем  с  техните основни характеристики, което ще ви бъде от полза, в случай, че решите да смените старите в къщи или да избирате нови смесители за баня.
В зависимост от механизма на затваряне смесителите се делят на два основни вида –  смесители със затварящи се керамични глави и смесители с каучукови глави. При първите видове пускането и спирането става като две керамични пластини се приплъзват една в друга. Самото приплъзването става много плътно и притока на вода се спира до чучура на смесителя.
При вторите видове процесът на пускане и спиране става с помоща на каучукови уплътнения. Тези смесители са малко по- некачествени, тъй като след време каучуковите уплътнения е изнозват, което води лошо затваряне, вседствие на което се получава постоянно капене на водата от чучура. Точно поради тази причина тези уплътнения са доста по- евтини от другите.
Смесителите се разделят най- вече по броя на ръкохватките. Те биват едно- и двуръкохваткови смесители за баня. И двата вида са много добри, а изборът е въпрос на личен вкус. Но въпреки това, смеем да твърдим, че много по- лесни за използване са едноръкохватковите смесители за баня. При тях целият процес се контролира само от едно място – регулиране на температурата на водата, както и нивото на налягане.

Докато по отношение на едноръкохватковите смесители за баня има известни ограничения, тъй като все още няма смесител с термостат. При този вид смесители температурата на водата се настройва с помощта на едната ръкохватка, а с другата се регулира нивото на налягане.

Новите технологии непрекъснато се развиват и в това отношение и се развива и производството на смесителни батерии.

Изберете тези смесители, които удовлетворяват вашите нужди и най- много ви допадат.

Be the First!

Leave a Reply