Skip to Content

Стилови решения за вашата баня: Европейските мотиви

Интериора на банята е в завършен вид, когато всичко  от  повърхностите до аксесоарите и мебелите съответстват на един стил. Понякога само с помощта на цветове, текстури и акценти може да се решат много проблеми, включително липса на място в малките бани.

Европейските мотиви

Французите разчитат на новите тенденции, не само в облеклото, но и в интериора. Пример е банята в стил Прованс. Той се отличава с елегантна простота, стегнатост, дървени мебели немного състарени, комбинирани с пастелни, млечни, зелени и виолетови нюанси, които дават истинско усещане за свобода и простор. Декоративни елементи във вид на ковани елементи, както и с кърпи с флорални елементи, които подчертават по истински начин достойнствата на интериора.

От санитарната техника е добре да вземем нещата от правилноата времева рамка, като например чугунена вана с декоративни крачета, овална мивка, вграденa в дървения плот надълбоко и за предпочитане да е от мрамор или гранит. Добра се вписват в интериора и медна обвивка и дори на медни тръби, умишлено изложени в стаята. Смесители в ретро стил от бронз или матиран хром  допълват комплекта.

Морската свежест в интериора привнася средиземноморския стил. Тя е ярка и разнообразна, абсорбира както испанските национални мотиви така и тези от Италия, Сицилия, Гърция,  Франция и дори Мароко. Безгрижен със златисто-оранжеви, кафяви или синьо-зелени боядисани стени и подове, облицовани с фаянс. Плочките са ръчно изработени и в топли цветове, с лъскава повърхност.

Това е характерно за комбинацията на средиземноморския стил от естествено дърво с каменни мозайки, както и грапавостта на пода в банята. В присъствието на прозорци украсени с тенти от лен или памук или ивици на сини и бели тонове. Дървените мебели са ръчно рисувани и с елементи от ковано желязо мивки с простички форми, както и смесители и аксесоари в ретро стил изглеждащи замръзнали във времето на брега на морето.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply