Skip to Content

Стил „Преход“ в банята

Диапазонът, в който стилистичните форми за баня се позиционират, е много голям и за хората е много трудно да преминат от традиционния стил за баня към модерния. Това особено важи за България. За да може преходът да бъде извършен, в този случай може да се прибегне до един преходен стил, който има собствен статус в обзавеждането за баня.

 

Това е нов поглед върху класическата естетика, която съчетава традиционни елементи и модерни такива. Преходният стил съчетава още неутрални цветове и палитри, луксозни и елегантни облицовки, смес на нови технологии и класически форми, комбинация от материали. Този стил се прави с цел, за да могат хората да влязат по-лесно в тенденциите, които се очертават и които съвсем скоро ще променят начина, по-който сме свикнали да възприемаме банята.

 

Примери за такъв стил са например: внедряване в банята на хидромасажна вана; свръхкачествен материал за направата на мивка, която обаче е във формата на корито; управления на топлата вода чрез термостат и дистанционно управление; тоалетни казанчета, които пестят водата чрез нови технологии. Това са все форми и технологии, които се смесват в една обща стилистика, която по-никакъв начин не ощетява потребителите, напротив. Оттук насетне остава само една крачка до свръхмодерната баня, която ще е микс от високи технологии и уреди с много еко функции, които да щадят природата и да са от полза на домакинствата.

 

Този преходен стил е подходящ за хора, които искат да експериментират, но все пак да запазят част от класическото си разбиране за обзавеждането в банята. Принципно е трудно на човек да превключи веднага в новите условия на пазара и затова има известен преходен период, който да въвежда потребителите в новото.

 

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply