Skip to Content

Стил рококо за вашата баня

СТИЛ-РОКОКО-В-БАНЯТА Банята в стил рококо е едно луксозно помещение. Тя е пример за изисканост и добър вкус. Затова, ако искате да направите такова впечатление на вашите гости, този стил е именно за вас. В случая, характерните за него цветове, можете да използвате в по-наситения им вариант, отколкото това е прието за останалите помещения от вашата къща или апартамент, за да не се изгуби тяхното влияние в по приглушената светлина, характерна за банята. А какви са те? Като за начало обърнете внимание на по-пастелни и полупрозрачни тонове. Те визуално ще увеличат пространството във вашата баня. Такива цветове са бял, слонова кост, кремаво, перлен, цвят на кафе, пастелно розово, люляково и разбира се, синьо. Когато избирате мебели за баня, ви препоръчваме да не залитате непременно към всичко с етикет антично. Бяла мебел с леки златисти или бронзови декорации ще свършат същата работа.

 

При декорацията на баня в стил рококо на практика няма ограничения. Част от стената може да е във водоустойчиви тапети, а в зоната над ваната да се поставят кремави плочки. Можете да покриете стената с водоустойчива мазилка и да нарисувате нещо финно върху нея. Подходящи са и плочки, които имитират мрамор, стига да са светли. Тук е момента да ви предупредим, че единственото нещо, за което трябва да внимавате, е контраста между материали и цветове. В края на краищата, рококо стил е сравнително еднообразен и не приветства светлите и резки контрасти.

 

Има общо два елемента, върху които да се изгради цялостният този стил на банята – това е една свободно стояща вана по средата на стаята или срещу прозореца и голямо огледало с богато украсена рамка. Обърнете малко внимание и при избора на отделните детайли – подходящи са кранове и водопроводни тръби с антично излъчване, като това се отнася и за декорацията на прозорците и по-специално на рамките им. Може да си позволите и малко ирония, като например издигане на балдахин над ваната или огромен кристален полилей в стила рококо.

 

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply