Skip to Content

Стъклена мозайка

32116  Стъклената мозайка в банята притежава една неповторима красота и изтънченост. Тя е един нов продукт за нашата страна и все още малко хора залагат на нея при обзавеждането на жилището си. Какви са нейните характеристики?

На първо място трябва да се спомене нейната устойчивост на механични удари и влияния. Много трудно се износва и губи първоначалния си вид. Издържа на всякакви химични препарати, не се изтърква и не се чупи. В случай на разливане на течности на повърхността й, не се образуват петна. Не пропуска вода. Стъклената мозайка е напълно безопасен материал – дори да се счупи парче от нея, няма да пореже, тъй като се чупи със заоблени върхове. Също така трудно може да се подхлъзнете на нея при мокър под.

Благодарение на последните технологии със стъклената мозайка могат да се творят чудеса в банята. Различни фигури, компоненти и картини ще красят помещението, ако изберете този вид подова настилка. В стъклото могат да се вграждат декоративни елементи с различна големина. Що се отнася до повърхността, тя може да е гладка, релефна или пък матова. Дизайнерите залагат на имитации на злато, на сребро, мед, или гранит. Клиентите имат доста голям избор, дори сами могат да изберат как да изглежда стъклената мозайка.

Поставянето на този вид подова настилка се извършва от професионалисти, въпреки че тя така е проектирана, че позволява да се слага и в домашни условия от непрофесионалисти. Най-важното изискване е повърхността, на която се налага, да бъде гладка, без неравности. Друг основен момент е изборът на лепило – то трябва да е прозрачно, защото под стъклената мозайка се вижда всичко.

 Голямото разнообразие от над 70 нюанса, малките парченца с размери 1х1 см, правят стъклокерамиката желан материал за облицоването на бани, спа центрове, кухни,басейни. Тя намира все по-голямо приложение и в България в последните години.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply