Skip to Content

Съвети за банята

03879  Чувствате ли се понякога безпомощни в избора на дизайн за банята или жилището си като цяло? Може би в Интернет пространството срещате много идеи и именно това разнообразие Ви раздвоява. Ако вече сте наясно с бюджета, който ще отделите за обзавеждане на банята, то ние ще се опитаме да дадем някои най-общи насоки, с които да помогнем за практичния избор на мебели и аксесоари.

Първо да поговорим за цветовете. Голямата баня предразполага към обзавеждане във всякакви нюанси. Дори да сте привърженик на по-тъмните тонове, това не бива да Ви спира да заложите точно на тях. При по-малките бани обаче за предпочитане са светлите цветове. Добър вариант са черно-белите плочки с вертикални райета или дребни шарки, които уголемяват визуално.

Следва избор на мивката и ваната. Най-често мивките са от порцелан, но днес на пазара разнообразието е огромно. Може да намерите такива от гранит, стъкло, дори дървени. Последните са хит сред интериорните дизайнери. Ако искате да сте различни, то вземете дървена мивка, но внимавайте с какво ще я съчетаете в банята. Най-добре е цялото помещение да бъде с дървен акцент. По отношение на ваната ще кажем, че е по-добре да инвестирате малко повече средства и да купите по-скъпа вана, отколкото да рискувате с евтина и нискокачествена такава.

При обзавеждането с мебели е важно да изберете най-добрия материал, от който са направени. MDF или Medium Density Fiberboard е често срещан продукт на пазара. Буквално може да преведем, че това са дървесно влакнести плоскости със средна плътност. Тези плоскости се произвеждат от мека дървесина по метода на сухо пресоване при високо налягане и температура, на което се дължи по-фината и хомогенна структура на материала. Мебели от този вид са много красиви и са с лаково покритие. При тях е задължително условието да имате вентилатор в банята, за да не се задържа влагата и да разваля повърхността.

Мебели от ПВЦ са по-скъпи, но са влагоустойчиви и са идеални, както за малка, така и за по-голяма баня.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply