Skip to Content

Съвременната баня

Ако в близкото минало банята се използваше за да се поддържа  предимно хигиената, то днес нещата стоят по друг начин. Банята вече специално място релакс, което изисква едно по-модерно, луксозно и комфортно обзавеждане. Наред с това всеки следва тенденциите и иска най-доброто за своята баня.

Така традиционните душове вече са в историята и днес те са заменени с душове с нестандартни форми и много повече функции. Все по-често хората предпочитат така наречения хидромасажен душ панел, който разполага с подвижен стационарен душ и специални дюзи за хидромасаж.

Най-новото засега е душ с LED осветление, което се излъчва от самата глава на душа, а цветът се мени според температурата на водата.

Ако през изминалите години душ кабините се използваха, за да не се мокри цялата баня, то сега тяхната функция е по-различна. Днес все повече се разпространяват хидромасажните душ кабини. Някои от тях се предлагат в комбинация с хидромасажна вана и съответно предлагат редица екстри като седалка, вентилация, локално осветление, радио и т. н.

Колкото до ваните, те си остават едни от най-комфортните приспособления в банята. Днес разнообразието от модели- форми, цветове, размери и всякакви екстри, е изключително голямо. Някои от тях са толкова впечатляващи, че дори ви се струват нереални.

По отношение на интериор, всеки сам избира стила си на обзавеждане. Тук няма никакви ограничения. Може да превърнете банята си в космически кораб, ако искате може да сложите телевизор в помещението, каквото щете диодно осветление, както и панели за дигитално управление, но може и да я обзаведете в класически стил. Това, което ще я направи модерна и луксозна, са новите материали.

Съвременните варианти за обзавеждане на баня ви дават наистина огромна възможност да покажете своята индивидуалност и вкуса си. Банята отдавна не е просто онова мокро помещение за поддържане на лична хигиена, а място за уединение, релакс и презареждане.

Be the First!

Leave a Reply