Skip to Content

Съвременната баня

Ако ви предстои ремонт на старата баня или обзавеждане на нова, значи тази статия е за вас. Ще видим какви новите тенденции в интериора.

Като фаворит за декориране на баня е сивият цвят. Той може да се комбинира с актуалните цветове – марсала, синьо и жълто. Но разбира се и с много други цветове, тъй като сивият цвят е неутрален. Този цвят се поддържа лесно и излъчва стил и елегантност.

Един от най-предпочитаните интериори е изчистен, сдържан, семъп и по- естествен. Такъв интериор действа много успокояващо. При преобладават предимно белите и неутралните цветове, също така бялата керамика, а декоративните акценти са сведени до минимум.

Интериор в азиатски стил е за тези, които спа центровете. Такава баня излъчва хармония и създава уединение. Мебелите са от дърво или бамбук в тъмни цветове. Зелените растения в интериора са задължителни, тъй като допринасят за релаксирането.

Ако желаете по-модерен, артистичен и ефектен декор, то LED осветлението е точно за вашата баня. Можете да използвате LED осветление при окачен таван, при стъклени рафтове или при огледала. А за по-голям ефект заложете на стъклена мивка с LED светлини.

Душ кабината е удобна и практична. Днес тя е много разпространена в съвременното обзавеждане. Въпреки, че се поддържа малко трудно, може да изберете изцяло стъклена душ кабина и колкото се може по-широка. Стъклото създава усещане за още повече пространство, а банята изглежда изключително стилна и луксозна.

Ако акцентът да пада върху пода, тогава можете да изберете за стените на банята едноцветни плочки, а за пода теракотни с някакъв по-нестандартен и пъстроцветен принт.

Съвременните интериорните решения  все повече наблягат на растенията в банята. Затова е добре, ако вашата баня има тази възможност, да поставите растения. Техният избор, както и брой зависи не само от пространствотов помещението, но и от естествената светлината, ако има прозорец,  както и отопленито.

Be the First!

Leave a Reply