Skip to Content

Тенденциите в обзавеждането за баня

Ако ви предстои основен ремонт на банята и не знаете от къде да започнете, тази статия е за вас. Ще ви запознаем с тенденциите в обзавеждането на баня през последната година.

Съвременните плочки за баня са нестандартни, с интересни текстури и цветове. Те внасят стилна и елегантна визия на всяко помещение и придават много свежест.

Заложете на естествени материали– мрамор, дърво, естествен камък, глинени декоративни и др. По този начин ще превърнете банята си в модерно, успокояващо и приветливо място.

Добавете растения, чрез които да преобразите интериора банята си. Може да създадете красива градина и да бъдете по-близо до природата.

Една от най-новите тенденции за големите жилища е банята и спалнята да се обединят в едно общо помещение, като се разделят с плъзгащи врати или паравани.

Изберете модерен душ, който да бъде с функции, управлващи се с дисплей. Това са така наречените душове с LED осветление, при които цветът, температурата и видът на водната струя се регулират в зависимост от предпочитанията ви.

Може да избирате свободностояща вана с красив дизайн, който да промени цялостната визия на банята.

Изключително актуални са гланцовите и огледални повърхности. Изберете шкафове с нестандартни форми и варианти на отваряне, с лъскави плоскости и елементи, за да внесете естетика в банята си.

Най-новият подход в обзавеждането на банята днес е като я обедините с останалите помещения от вашето жилище. По този начин се създава усещането, че банята е част от всекидневната. Това се постига много лесно, като внесете в нея мебели и елементи, които са характерни за всекидневната.

Сивият цвят е изключително актуален и се използва все повече при изграждането на бани. Той е предпочитан, тъй като е неутрален цвят и се съчетава много лесно с всякакви други цветове. Съчетанието между сиво и бяло е идеално, ако желаете да внесте повече блясък и светлина на банята си и да  й  придадете по- изискана визия.

Be the First!

Leave a Reply