Skip to Content

Традиционен стил в интериора на банята

tradst  Ако харесвате традиционното обзавеждане и имате желание да обзаведете банята си в този стил, много е важно да изберете мебели и аксесоари, чийто дизайн е повлиян от историческите епохи. Такъв тип дизайн се асоциира най-вече с колониалния и викторианския стил. Но предвид неговата особеност, най-добре можем да опишем традиционния стил като изключим всичко онова, с което не се характеризира, а именно модерно, елегантно, съвременно и минималистично.

 
Ако мечтаете за традиционно обзавеждане на баня, трябва да съсредоточите вниманието си към повърхностите, тъй като те са изключително важни. Материалите трябва да бъдат мрамор, камък, гранити и други подобни.

 
Друга важна част в традиционния интериор са подовите и стенните плочки за баня. За да подхождат на стила, тяхната визия трябва да бъде историческа, т. е. да имат например винтидж излъчване. На такъв тип обзавеждане подхождат плочки с кръгли и шестоъгълни форми. Някои дизайнери смесват две епохи, което е очарователно, но те препоръчват епохите да са последователни във времето, иначе ще настъпи визуален и естетически хаос в стила на обзавеждането и банята няма да изглежда никак добре. Плавното преминаване от една към друга епоха се постига много фино, красиво и лесно с помощта на декоративни елементи и всякакви предмети.

 
Като цяло традиционното обзавеждане на баня е вдъхновено от красотата на миналите епохи. Когато сте стигне до мебели за баня в този стил, трябва да знаете, че преобладават естествените материали. Един от тях е дървото и то може да присъства във всички шкафове, рафтове, пейки, рамки за огледала и други.

 
Колкото до аксесоарите, най-добре е да се насочите към завеси, постелки за под, кърпи и други подобни от лек текстил. Характерните, но не задължителни, за тях цветове са бял, син, зелен, кафяв и червен. Те са подходящи за използване на акценти. Добър вариант са и класически монохромни съчетания.

Be the First!

Leave a Reply