Skip to Content

Ултра-минимализъм в японски стил за пълноценен релакс

dizqp  Животът става все по-динамичен и все по-напрегнат. Често работните дни ни се струват дълги и изтощителни и след поредния такъв нямаме търпение да се приберем, защото единственото, за което мечтаем, е освежаващ душ или релаксираща вана.

 
В подобни моменти няма нищо по-хубаво от това. Ето защо банята е най-желаното място у дома след безкрайно изморителни дни, и едва след освежаването бихме могли да помислим за сладка вечеря, излежаване пред телевизора или някое друго забавление в къщи или навън.

 
Водата в банята отмива нашето натрупало се напрежение, психическата умора от ежедневните проблеми, зарежда ни с енергия и дори прояснява мислите ни.

 
Тайната в пълноценния релакс в банята се крие в интериорния дизайн. А в това отношение най-добре може да ни помогне японския интериор. За него минимализмът е присъщо като качество.

 
Характерни за банята в този случай са опростените форми, неутралните цветове, естествени материали като дърво и камък, ергономичен дизайн, максимална функционалност. Всичко това успокоява погледа от излишни дразнители.

 
При оформянето на интериорния дизайн в банята някои съвременни интериорни дизайнери използват и други модерни елементи, но въпреки всичко като цяло банята носи духа на тази японска култура.

 
При този интериор ясно е организирано абсолютно всичко, няма нищо излишно, няма претрупаност и всичко си е на точното място.

 
Ако мечтаете за баня, която да ви освобождава от ежедневното напрежение и да ви зарежда с положителна енергия след всеки изтощителен ден, заложете на ултра-минимализъм в японски стил!

 

Be the First!

Leave a Reply