Skip to Content

Фаянсови решения за вашата баня

Всички знаем колко трудно, че естествените материали са много по-скъпи от изкуствените. Това е основната причина за рядкото им ползване. От друга страна те не са толкова водоустойчиви и трайни. Ето защо днес се произвеждат плочки за баня предимно от изкуствени материали. Благодарение на високите технологии можем да намерим плочки, имитиращи дърво, мрамор или гранит, наподобяващи плочки естествен от камък и много други. За разлика от естествените материали, тези керамични плочки се почистват много по-лесно от тях и са подходящи за всякакви помещения. Може да изберете както за баня, така и плочки за кухня.

Ако изберете плочки, имитиращи дървен материал, ще предадете битов стил на вашата баня. Може да създадете красив „дървен“ под или „дървена“ стена, при това тяхната поддръжка ще бъде изключително лесна. Плочките с имитации на дърво са идеални за подово покритие във всички помещения, тъй като се предлагат различни разновидности, между които и такива, имитиращи дървен паркет.

Едно чудесно предложение за облицовка на баня, спа център или басейн например, са плочките с имитация на естествен гранит. Изборът е изключително голям. Предлагат се красиви имитации, които са едно към едно с естествените материали като мозайки, кирпич, тухли и какво ли не.

Едни от най-разпространените плочки за баня са тези с флоралните мотиви. Когато видите бордюр или пано от цветя в някоя баня, няма как де не се почувствате добре, тъй като те създават настроение и усещане за уют и топлина. Сега е много модерно да имаш истински цветя в банята, но заради условията в помещението поради една или друга причина не всеки може да осъществи тази идея. Затова може да я замените с плочки с цветя.

Друга фаянсова идея за банята е да подредите шахматно тъмни и светли плочки. Предлагат се много интересни модели, чиито плочки са малки и големи, както и в контрастни цветове. Тяхното разположение става малко по-трудно, но винаги може да се доверите на майстор в тази област. Освен това си заслужава, тъй като крайният резултат е наистина невероятен.

Be the First!

Leave a Reply