Skip to Content

Фън шуй съвети за вашата баня

banq  Всяко едно помещение в дома може да бъде обзаведено на принципа фън шуй. Съответно може и банята, а тя е едно от най-важните. В банята изхвърляме лошата си енергия посредством водата и се зареждаме с нова.

 
Според законите на фън шуй не е добре тоалетната и банята да са разположени близо до входната врата, тъй като през нея изтича свежата енергия от дома. Но също така не е добре банята да бъде и близо до кухнята, тъй като негативната енергия, която водата отмива от нас, има вероятност да отиде към храната и тя да бъде заредена с отрицателна, което от своя страна вреди на нашето здраве и благоденствие.

 
Най-доброто разположение на банята е на север, колкото се може по-далеч от входната врата, за да стои далеч от погледите на всеки, който влиза в дома. В противен случай цялостната енергия в дома може да се де-стабилизира.

 
Ако банята е разположена на северозапад, най-добре е пред нейната врата да се постави кактус, за да се предотвратят евентуални физически или психически проблеми, възможни да възникнат заради нейното местоположение.

 
Ето и още важни фън шуй съвети:
Банята и тоалетната не бива да са разположени близо до стълби.
Подът на банята трябва да бъде наравно с пода на останалите помещения в дома, в никакъв случай да не е по-висок от тях.
Редовното почистване на банята е задължително, за да се канализира пречистената енергия. Огледалата винаги да са чисти.
Винаги дръжте банята подредена.
Вратата й да е винаги затворена, както и капакът на тоалетната.
Не дръжте износени четки за зъби, изхабени завеси или каквото и да било друго и ремонтирайте винаги, когато се налага.
Всичко това е от изключително голямо значение, за да подобри и улесни преминаването на пречистващата чрез водата енергия.

 

 

Според фън шуй най-подходящите цветове за баня са бледо синьо, сиво, бежово и сметаново. Ако някои от тези цветове съчетаете с червени или черни елементи, това ще предотврати загуба на богатство.

 

Be the First!

Leave a Reply