Skip to Content

Червеният цвят в интериора на банята – съвети и идеи

banq-v-cherveno-i-bylo Червеният цвят е ярък и агресивен, вероятно затова хората избягват да го използват като базов за декорация на домовете си. Но съществуват прекрасни нюанси на червеното, които не въздействат толкова възбуждащо, а и всяка баня се нуждае от няколко страстни червени акцента, особено, ако е решена в неутрални основни цветове.

Именно банята е помещението в дома, за чиято цветова схема можем спокойно да се отдадем на смели импровизации. Тя е способна да поеме  и най-смелите ни идеи, дори и да са твърде необичайни и екстравагантни, тъй като престоят в нея винаги е много по-кратък, в сравнение с останалите стаи в дома. Но, разбира се, бъдете внимателни, защото само крачка дели оригиналността от безвкусицата и вулгарността.

Според интериорните дизайнери, за да постигнем добър ефект, можем да приложим два подхода – да се спрем на един нюанс на червеното или да заложим на два-три, като във втория случай тези нюанси трябва да се доближават максимално до основната цветова схема на помещението. 
Що се отнася до текстурите, разнообразието винаги дава отличен резултат. Например, ако сте избрали лъскава текстура за тавана, то нека стените и подовата настилка бъдат матови. Още повече, че гланцираните плочки в червено биха изглеждали още по-ярки.

Друг изпитан трик е приложението на керамични плочки с различна големина. Вертикалните повърхности, като стените на банята, ще изглеждат по-добре, ако са облицовани с по-малки по размер плочки, докато изборът на големи плочки за пода, ще му придаде изключително стилен външен вид.
 

 Комбинацията на бяло и червено в банята

Тя е сред най-успешните, които включват използването на червения цвят. По-консервативните личности предпочитат превесът да е на белия цвят, а авантюристите по душа избират точно обратното съотношение, където червеното е повече от бялото. На кой вариантите ще се спрете зависи от темперамента ви, но при всички случаи червеният цвят в банята ще я освежи и разкраси. Влизайки в помещението, вие ще се почувствате по-бодри и по-активни – нещо, което е наистина важно за успешния старт на деня.

 

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply