Skip to Content

Червено и черно в интериора на банята

bany-v-cherveno-i-cherno Комбинацията между червено и черно винаги се е приемала като много луксозна, страстна и стилна. Това съчетание е наистина много специално, за съжаление обаче е неподходящо за по-малките помещения. Усещането за пищност и разкош, което провокира подобен декор, би било съвсем не на място в една тясна баня. Но щастливите собственици на по-просторни бани в никакъв случай не бива да подминават възможността да се възползват от него.

 

В какво съотношение да комбинираме червения и черния цвят в банята?

Идеалното съчетание е използването на равни пропорции. И двата цвята носят силен емоционален заряд, а в комбинация този ефект се засилва особено много. Разбира се, има значение и текстурата на различните части от декора. Добре е да се отбележи, че цветът на плътните повърхности оказва много по-голямо влияние на психиката.

 

Едно оригинално решение е изборът на керамични плочки или гранитогрес в червено, с леки черни щрихи или дискретни пръски. По този начин ще създадете не само интересен, но и много красив декор. Ободряващо въздейства също и използването на флорален принт в червено и черно.

В случай, че интериора на банята е наситен с по-голям процент черно, отколкото червено, непременно засилете осветлението, за да се предотврати създаването на мрачно настроение. И не забравяйте, че черните гланцирани повърхности ще изглеждат по-добре, отколкото матираните, особено с подходящото осветление. По възможност добавете и зелени растения, защото те винаги придават много свежест и гарантирано добавят уют.

 

Освен като избор за цвят на стените и подовата настилка, комбинацията между червено и черно може да намери израз в мебелировката и декорацията. Мебелите в банята ще изглеждат много атрактивно в съчетание на двата цвята или ако някои от тях са в червено, а други – в черно. Особено ако са подредени шахматно. Що се отнася до кърпите, по-добре не залагайте на черния цвят, нека те бъдат червени, за да изглежда декорът по-хармоничен.

promocii-namalenie-otstypki

 

 

Be the First!

Leave a Reply