Skip to Content

Черно-златна баня

21113

Златният цвят е символът на веселието и охолния начин на живот. Свързва се още с надежда, смях и щастие. Когато става дума за интериора в банята, може би най-добрата комбинация е черно със златисто. Вече си го представихте, нали?

Мароканските бани в черно-златист акцент са предпочитани във все повече домове. В комбинация със синия цвят банята придобива луксозен вид на спа център. Характерно за този стил са източните модели плочки с окраски, керамичните мивки, естествената мозайка, различните по форма фенери по стените и тавана. Задължителен елемент в мароканския стил са дървените мебели и завеси. Предполага се, че банята е с по-голям размер, но не е невъзможно да се измайстори всичко това и при по-малките помещения. Например ще се наблегне на ефекта върху пода, душ- кабината и мивката.

Златният интериор за банята дава настроение за лукс и разкош. Черното пък е дизайнерският цвят – представете си голяма баня с черна правоъгълна вана, златен под от естествени плочки с вплетени нишки от нежно синьо, мивка от естествена мозайка, черен малък диван отстрани и кръгла ниска масичка с цвете върху нея. Красиво, нали? Ако искате да се почувствате като от кралския дворец, тогава добавете някъде детайли и в лилаво – символ на монархията. Лилави ароматни свещи около ваната или лилави завеси с големи орхидеи на тях.

Далеч от стереотипите и старомодните виждания за обзавеждането на банята бяха днешните предложения за черно-златист интериор в дома. И все пак, когато се замислим, че това е нашето най-интимно кътче, в което разголваме душата си буквално, ни се иска да го направим по най-красивия начин. Превърнете Вашата баня в баня мечта – дали ще е мароканска, минималистична, индустриална, лилава или златисто-черна, нека просто бъде Вашето място. Там, където оставате насаме, далеч от намръщени погледи и критични очи.

 

 

 

Be the First!

Leave a Reply