Skip to Content

Често допускани грешки при почистване на банята

А вие допускате ли ги?

bandad  Всички домакини знаят, че почистването на банята не е много приятна задача. Но много от тях допускат грешки в метода си за почистване.

 

Искаме да ви разкрием кои са най-често срещаните грешки, за да не ги допускате и това ще ви помогне да предпазите вашето семейство от бактерии и нежелани инфекции.

 

Грешка е да търкате плочките на банята на стайна температура!

Затоплянето на температурата на всички повърхности в банята – плочки, мивка, вана и т. н. засилва ефекта от почистващите препарати.

Когато търкате на стайна температура, до голяма степен цялата мръсотия и наслояванията си остават, а вие продължавате да хабите не само препарати, но и енергията си в търкане.

Най-добре е да напълните ваната и мивката с горещата вода, както и да накиснете плочките и другите повърхности, да оставите за няколко минути докато се затоплят и едва след това да започнете да чистите.

 

Друга грешка е да търкате завесите в банята!

Когато почиствате с парцал и препарат завесите за баня, дейността ви никога няма да бъде напълно ефикасна.  Най-добре е да свалите завесата и заедно с мръсните хавлиени кърпи да я изперете направо в пералнята.

 

Грешка е да използвате при почистването на банята хартиени кърпи!

Kолкото и да ви се струва удобно и хигиенично да почиствате с хартиени кърпи повърхностите в банята, най-добре е да ги замените с микрофибърна! Тя е предназначена точно за това, тъй като е съставена от синтетични влакна, които създават статично електричество, а то привлича към себе си цялата мръсотия и прахта.

С микрофибърната кърпа ще се справите много по-лесно с мръсотиите, дори няма да е необходимо на места да използвате препарат.

 

Почиствате ли четките си за зъби?
В тях се събират най-много бактерии, включително и ешерихия коли.

Препоръчително е да потапяте четките за зъби периодично в чаша с оцет за 30 минути, за да премахнете наслоените микроби. Но задължително ги сменяйте на всеки три месеца.

 

 

 

 

 

 

 

Be the First!

Leave a Reply