Skip to Content

Ефектни решения за малката баня

Всяка малка баня може да изглежда по-голяма с правилния подход. За целта трябва да спазвате някои правила, което не означава, че трябва да се откажете от вашите идеи и вашия вкус.

Освен, че трябва да използвате компактни мебели за баня и структури за вграждане, за да си осигурите повече пространство, има и други тънкости, на които трябва да обърнете внимание.

Не използвайте плочки за баня с големи размери. Ако искате да увеличите визуално размерите на вашата баня, заложете на мозайка. Изборът е голям – фаянс, метална, стъкло керамична или микс от видове.

И все пак, ако предпочитате плочки, изберете възможно най-малките. С тях банята ви ще има по-естетичен вид и най-важното е, че ще бъдат по-лесно и качествено изпълнени.

Колкото до цветовете, факт е, че по-светлите тонове увеличават визуално пространството. Но ако имате друг любим цвят, това не пречи да изберете него, но само при условие, че осветлението е достатъчно силно.

И като стана въпрос за осветлението, то е едно от най-важните неща. Днес имате изключително много възможности- вградено в огледалото осветление, насочващи се лампи, спотове, LED осветление зад мивка или рафтове и какво ли още не. Нашият съвет е да отделите максимално време за проектиране на осветление в банята ви.

Може да използвате поредица от слоеве осветление: обща силна светлина, осветление при душ- пространството, осветление при огледалото и т. н.

Може да използвате допълнително осветление като акцент и по този начин ще създадете повече настроение в помещението. Така например може да монтирате спотове в тавана, които да бъдат насочени в различни посоки- към отделен предмет, декорация в плочките и др. Също така може да изберете скрито осветление под или зад мивката. Само трябва да развихрите въображението си.

Много интериорни дизайнери използват следната хитринка, когато става въпрос за обзавеждане на баня. Те отклоняват вниманието от малките размери на помещението с помощта на акцент. За целта си изберете подходящ аксесоар, който да привлича. Това може да бъде огледало за баня с нестандартен дизайн, осветително тяло или друго, което да контрастира рязко от цялостното обзавеждане по цвят, текстура или стил.

Be the First!

Leave a Reply