Skip to Content

Избор на душ- кабина

dushkabina

 Душ кабина или вана? Кое да изберем? И двете съоражения са необходими и полезни за съвременната баня като част от съвремнния живот. Изборът им зависи от редица фактори- време, нужди и т. н., но преди всичко и от големината на банята. Ако тя не е достатъчно просторна и една вана би изпълнила цялото пространство, тогава е най-добре да се насочим към душ кабина, която определено ще бъде много по-подходяща.

 

 

Преди да направите своя избор, харесайте дизайн, който да си подхожда с вида на банята. Днес се предлага голямо разнообразие от модели, отговарящи на различните стилове.
Второто нещо, което определя избора ви, са размерите и формата на душ кабината. В това отношение изборът също е голям- ъглова, заоблена, квадратна, зависи от вашите предпочитания.

 
Цената също е определящ фактор. Цените на отделините видове душ кабини са различни според техните екстри, а те са много- парогенератор, аромотерапия, хидромасаж, звукотерапия, хромотерапия, радио и всякакви допълнителни аксесоари като сешоар, закачалки и много други. Какво ще изберете, зависи от вашите предпочитания и нужди.

 
Поддръжката на една душ кабина е изключително лесна. Необходимо е само да се подсушават стените след всяка баня, което може да правите само с кърпа.

 

Много важно условие е да обърнете внимание на монтажа. В случая да внимавате за пода на душ кабината, който не бива да бъде хлъзгав. Но като цяло такъв риск не съществува, тъй като всеки един производител държи на клиентите си и в тази връзка безопасността е на първо място.

 
Трябва обаче да споменем, че душ кабините не са подходящи за хора, които страдат от клаустрофобия, както и за много пълни хора, които няма да се чувстват комфортно. Също така, ако в семейството ви има малки деца, къпането в душ кабина няма да бъде най-приятното нещо. Така че, ако сте от тези хора, най-добре е да се насочите към обикновен, но модерен душ за баня.

Be the First!

Leave a Reply