Skip to Content

Какви мебели за баня да изберем

Ако ви предстои обзавеждане на баня или ремонт на старата, не правете компромис с качеството на материалите. Все пак ремонт не се прави всеки ден. Изборът на мебели е доста труден, заради тяхното огромно изобилие, което се предлага днес на пазара. Най- добре е да се избере  цялостния дизайн на мебелите, ако имате тази възможност. Много често клиентите определят стила на това помещение в зависимост от дизайна или цвета на мебелите.

От голямо значение е размерът на банята, за да прецените правилно кое къде ще се разположи. Ако например банята е малка, тя трябва да има условия за за намаляване конденза и влагата, за да се удължи живота на мебелите. В случая е добре да заложите на душ кабина и хубави вентилатори, за да може въздухът да циркулира добре.

Когато избирате цветовете е необходимо да се съобразите с някои правила:

Как влияят цветовете върху визуалния размер на банята – за големи бани са подходящи големи форми и ярки цветове, а за малка баня – светли и пастелни тонове; подразположените диагонално и шахматно плочки визуално разширяват банята; таванът ще изглежда по-висок, ако фризовете са вертикални, а с хоризонталните банята ще изглежда по-широк.

Колкото од цвета на мебелите, те могат да се съчетаят по най- различен начин с плочките. Но при мебелите е по-важен материалът, от който са изработени.

Едни от най-разпространените мебели за баня са с влагоустойчив МДФ. Той може да грундира и лакира, за да се изолира влагата. Лаковото покритие трябва да е качествено.
При малките бани влагата винаги е повече и поради тази причина е най- добре да се изберат мебели от PVC. Те са водоустойчиви и също могат да се грундират и лакират с всякакви цветове. Заложете на мебели с високо качествто, тъй като нискокачествените след време се изривяват.
Ако харесвате естествени материали, може да изберете мебели от фурнирован МДФ, технически или естествен фурнир във всякакви десени. Те могат да се байцват в най- различни цветове, да се грундират и лакират с безветни лакове. Масивните мебели също могат да се обработват. Може да изберете и PVC мебели с фолио, имитиращо дърво.
Изборът на дизайн е въпрос на вкус. Всеки клиент може да избере дизайн и размер по негови предпочитания, които да поръча директно на производителя.

Be the First!

Leave a Reply