Skip to Content

Как да изберете душ кабина

На пазара се предлагат душ кабини с най-различни форми: кръгли, квадратни, правоъгълни, продълговати, както и по-разчупени модели. Изборът зависи от вида на банята ви и големината на пространството. В душ кабината трябва да се чувствате свободно и комфортно, а не сякаш сте затиснати в нея.

Душ кабината трябва да бъде монтирана на мястото, предназначено за душа. Не мислете да я монтирате на друго място, за да не ви се наложи да местите тръби, което ще доведе до основен ремонт и загуба на време и средства.

Стъклото на душ кабината трябва да бъде с дебелина минимум 5 мм. Ако е по-дебело, по- добре, значи е по-издръжливо. Всички стъкла за душ кабините преминават през тест за чупене, за което трябва да бъдете спокойни. Но това разбира се не означава, че може да удряте по тях.

Душ кабината може да бъде с корито или без корито. Повечето се продават с корита. Но въпреки това, може да изберете душ кабина без корито. Така изглежда много по-красиво, а освен това и почистването е много по-лесно. Не бива да се опасявате, че ако няма корито ще наводните банята си. Това няма как да се случи. Голяма част от под душовите акрилни корита имат на дъното си фибростъкло с цел укрепване. Трябва да бъдете много внимателни за тези стъкла, за да изберете такова, което е произведено от повече смола и по-малко фибри. Такъв вид стъкла са ниско качествени,  не са издръжливи и във времето се повреждат.

Ако изберете душ кабина без вграден душ, спокойно можете да си използвате плочките за баня, стига да са добре направени.

Добре е душ кабината, която сте си избрали, да има сертификат, че всички хромирани елементи са минали специални тестови против корозия. Само така ще бъдете сигурни, че хромираните елементи няма да се олющят. Ако няма сертификат, уверете се, че тези елементи не са пластмаса с метално покритие.

Be the First!

Leave a Reply