Skip to Content

Как да превърнем банята си в спа

utdja  Всеки се възхищава на спа атмосферата, която ни предлагат курортите, дори и в най-студените дни от годината. Често обаче, нямаме нито време, нито бюджет, за да отидем на почивка и да се насладим на цялата тази привлекателност. Но всичко това можем да си подарим в къщи, като превърнем банята си в спа оазис, където да релаксираме.

 
Можем да започнем преобразяването като си създадем аромотерапия. За целта трябва само да си закупим ароматни свещи и масла, които ще притъпят миризмата, идваща от канала и ще ни дадат повече настроение. Освен това, горящите свещи ще създадат повече уют.
Можем да изберем по-успокояващи аромати като розово масло или лавандула, както и по-зареждащи аромати, каквито са ментата и евкалипта. Добре е всички източници на аромати да бъдат сходни.

 
Следващата стъпка е да премахнем всички шишенца и тубички от етажерките и да ги приберем в някои шкаф. Но можем да ги сложим в декоративни кошнички, които ще разкрасят банята. Колкото е по-чисто и подредено, толкова е по-уютно помещението.
Кърпите също допринасят за лукса и уюта в банята. Затова освен, че трябва винаги да са чисти, добре е да са меки и пухкави, а цветът им да отговаря на интериора.

 
Ако имате душ кабина в банята, която предпазва останалата част на пода от навлажняване, можете да сложите мека и хубава постелка, по която да стъпвате. Това автоматично ще промени облика на помещението.

 
Ако вашата баня предразполага, можете да сложите растения. Другият вариант да декорирате е със стилни и елегантни стенни или настолни предмети. Също така е добре е да комбинираме всички аксесоари като сапунерки, закачалки и т. н. да бъдат в един стил. Много красиви са стъклените и керамичните аксесоари за баня.

 
Зимата не е подходящо време за ремонт, а и не всеки има тази възможност. Но въпреки това можете да превърнете банята в уютно спа местенце по този лесен и приятен начин.

 

Be the First!

Leave a Reply