Skip to Content

Лилави изкушения в банята

210221  Лилавият цвят носи различни настроения. Някои го свързват с разточителство и лукс, други казват, че създава студенина и резервираност. Специалисти психолози изследват влиянието му върху човека и ето ги резултатите – лилавото е за творческите натури, за тези, които са страстни, любвеобилни и авантюристи по душа.

Ако се разпознахте в по-горните определения, то най-вероятно това е и доминиращият нюанс във Вашия дом. Колко от Вас обаче са се осмелили да обзаведат банята в цвят лилав?

Бани в лилави тонове не са толкова често срещани, а това ги прави и по-специални. Характерни са за екзотичните страни – Мароко, Египет, също и за Средиземноморието. Този цвят едновременно съчетава лукс, спокойствие, екстравагантност и пространственост.

Не се колебайте да заложите на теменужено лилаво в банята. На пазара могат да се открият плочки в различни лилави нюанси. За стените е добре да се комбинират няколко цвята – например бяло и лилаво. Това е класика. Дизайнерски предложения са също плочките, изобразяващи цветя – люляк, лале, гербер, орхидея. За пода заложете на едноцветните материали. При виниловите тапети за баня може да откриете разнообразни вариации. Не натрапвайте с прекалени шарки и рисунки по стената. Банята трябва да бъде уютна.

Вана в цвят люляк перфектно се съчетава с тапети в бордо или бяло. Дори и при малки помещения акценти в тези нюанси носят хармония и спокойствие.

Може да закупите и различни аксесоари – завеси, хавлиени кърпи, закачалки за банята, които са в хитовия за този сезон цвят – гроздов сок. Всъщност нюансите са достатъчно много, така че Вие сами може да прецените кои ще са най-добрите за интериора във Вашия дом. Не се подвеждайте по твърденията, че това е прекалено ограничаващ и женски цвят. Както споменахме в началото, той е за творчески настроени хора, с чувство за лукс и естетика.

Be the First!

Leave a Reply