Skip to Content

Малко за ползите от хубавото джакузи

88 За първи път в света се чува за хидромасажната вана през петдесетте години на миналия век. След това японски братя изобретатели представят на широката общественост своето изобретение – вана с помпа, свързана към нея. След което трансформираните им фамилии се превръщат в името на това чудо на техниката. След като започва своето триумфално шествие от Германия, джакузито постепенно се разпространява в цяла Европа, а след това разбира се в целия свят. Днес джакузи наричаме всеки един модел на вана с хидромасаж и други спомагателни функции.

Структурно, джакузито всъщност е вана с вградени хидромасажни дюзи. Именно това съоръжение придава на обикновената вана терапевтични свойства. Дюзите, също наречени реактивни струи, са конструирани така, че в тях попада вода, обогатена с въздух. След това богатата на кислород струя под налягане се подава в пространството на ваната.

Ефективността и наситеността на хидромасажа зависи от броя на дюзите, техния размер и разположението им във ваната. Стандартните модели джакузи разполагат с от 4 до 6 дюзи. В хидромасажните вани от клас премиум обаче броят им може да достигне до няколко десетки, въпреки че там вече говорим за големи по размер модели, предназначени за повече хора. Но е важно да се разбере, че колкото повече дюзи има джакузито, толкова по-слабо ще бъде налягането на водните и въздушните струи в него.

В много модели (дори малките и евтините) е възможно да се промени посоката на дюзите или по-точно техният ъгъл. По принцип такива манипулации се извършват с помощта на дистанционно управление и пулт, идващи в комплектс хидромасажната вана. Обикновено дюзитесе разделят на два вида:

  Във формата на топка – мощни дюзи с ясно насочено въздействие;

 Въртеливи – спирално усукани дюзи за по-мек ефект.

Ако имате намерение да си купите джакузи с малък размер, експертите препоръчват да се избере модел с дюзи, насочени към по-чувствителните зони на тялото  като краката, лумбалните и шийните прешлени. Успех с покупката!

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply