Skip to Content

Модерна баня

Модерната баня се характеризира с практичност и удобство.

За ретро стил в банята е достатъчен само един шкаф от естествена дървесина с изиксани класически форми. Ретро мебелите внасят много лукс. Може да зиберете шкаф с мраморен плот или друг естествен материал, а корпусът да бъде с декоративни порцеланови елементи. Най-често тези шкафове се изработват от махагон, дъб или орех, като дървото се преработва така, че да запази натуралния си цвят. Съвременните предложения са доста по-олекотени и модерни. Много от тях са с лъскави лакови покрития, с ярки цветове и с пищен обков, които са много подходящи за класически нтериор.

Днес шкафовете с модерен дизайн са все по-разпространени. Те  са с  изчистена права линия и малко декорации, но в богата цветова гама. Това обзавеждане е подходящо за малки без прозорци помещения. Предлагат се и серии от по няколко модула, с еднакъв дизайн, така че да се допълват взаимно и всеки да избере комбинация спроред спецификата на банята. Най- новите системи са с мебели с лесно отваряне и затваряне и се предлагат органайзери за чекмеджетата, шкафчетата и  полиците.

При съвременните  шкафове акцентът най-често пада върху плота под умивалника, който е изработен от синтетичен камък,  в ефектна форма и най- различни цветове и имитации на естествени материали. Напоследък са много популярни шкафовете с плот от безцветно или цветно стъкло, масивно дърво, плексиглас или фурнирнирована плоскост.

За малките бани се предлагат мебели с минималистичен дизайн или такива, които да са окачени на стената. По този начин се използва височината на банята, а подът остава свободен и по-лесно се почиства. Най-подходящи са  влагоустойчиви PVC мебели. Те също  се предлагат в най-различни цветове, с имитации на дървесина и всякакъв разнообразен дизайн. Освен това се предлагат и мебели с много малки размери, но много функционални. Те са изключително семпли, ефектни и удобни.

Be the First!

Leave a Reply