Skip to Content

Можем ли да заменим плочките в банята?

Банята е малко помещение и няма много креативни решения по отношение на оборудване и обзавеждане. Обикновено за нея се използват стандартни мебели и материали. Но въпреки това плочките за пода могат да бъдат заменени. Ще ви дадем няколко идеи, а вие ще можете да прецените и да решите коя е най- подходящата за вас и да изберете според вашите предпочитания и вкус.

Дървен под:

Някои ще кажат, че дървеният материал не е най- подходящото покритие за подова настилка във влажно помещение като банята. Днес обаче съвременните производители предлагат специални паркетни дъски за баня. Дървените подови настилки са екологични, натурални и изключително красиви, а дървото внася повече уют в това малко помещение.

Винилов под:

Винилът е изключително топъл материал и допирът с него е много приятен. Той може да бъде под формата на плочки или ролки в банята, които си подхождат идеално със санитарния възел. Освен това е безопасен материал. Винилът може да бъде матов, гланцов, грапав, както и с имитация на дърво, мрамор и мн. др. Единственият недостатък на виниловото покритие е, че не е толкова трайно и с времето се износва, но за сметка на това е много евтино.

Каменен под:

Ако искате да придадете повече стил на банята си, можете да изберете под от естествен или от изкуствен камък. Той е дълготраен, тъй като материалът влагоустойчив и предпазва от поява на гъбички. Единствения минус на каменните подови покрития е, че са малко по-хлъзгави.

Метални плочки за баня:

С тези плочки може да направите пода в банята си метален. Металните плочки имат изключително здрава гумена основа. С метален под банята ви ще изглежда малко необичайно и разбира се съвременно.

И последният вариант е чрез замазка, която предпазва от влагата и поява на гъбички. Този материал е много издръжлив и се поддържа сравнително лесно.

 

 

Be the First!

Leave a Reply