Skip to Content

Окачен таван в банята

Окаченият таван в банята е елемент от обзавеждането й, на който се спира почти всеки втори човек. Домакинствата залагат на този вид тавани, защото са практични, различни,иновативни. За да не се получават неприятности след поставянето му, е добре да знаем някои особености при избора на окачен таван за банята.

Мокрото помещение в жилището естествено задържа най-много влага и топлина. Затова подходящ материал за окачен таван е този с най-голяма влагоустойчивост. Специалистите препоръчват таванът да бъде изграден от плочки от стъклена, минерална или каменна вата. При тези плочки преобладават органичните добавки и глината, които ще са подходящи са помещение  с висока влажност.

Изберете окачен таван в зависимост от това, с какво място разполагате, каква е кубатурата и височината на тавана, парите ще си залужават. При ниски бани е добре да се отбележи, че окаченият таван ще вземе най-малко 30 см от височината. Затова този вид тавани са по-подходящи за високи помещения.

Ако разполагате с по-голям бюджет, може да изберете окачен таван от метални плоскости. Така в банята ще имате дълготраен и красив ефект, устойчив на вода и мухъл.

В повечето случаи окачените тавани се монтират заедно с много светлинни ефекти. В банята е много хубаво да има много светлина, дори и тя да е изкуствена. Изберете си подходящи LED лунички, лампи, в различни цветове и форми. Може да съчетаете с цвета на стените, мебелите, ваната. Самият таван може да бъде с форма на куб, квадрат, ромбоид, и др. Може да има 3D ефекти – любими снимки и картини.

Поставянето на окачен таван в банята е красиво решение за всеки дом. Преди да го направите, съберете достатъчно информация за фирмата, на която да се доверите. Ако сте решили, че може да се справите сами, то трябва да се съобразите с по-горните неща, които споменахме в днешната статия. Най-вече с избора на материал, за да не се получават неприятни последици в бъдеще.

 

Източник: http://kredit-consult.com/

Be the First!

Leave a Reply