Skip to Content

Осветлението и цветовите решения за банята

cetovete-v-banqta  Осветлението и цветовите комбинации могат да превърнат банята в едно много привлекателно кътче от вашия дом. Обикновено това е едно от най-малките помещения в жилището, така че, визуалното разширяване на пространството също не е за пренебрегване. Именно чрез подходящо осветление и избор на правилните цветове ще можете да постигнете безпроблемно този ефект.

 
Кои са най-важните моменти, когато става въпрос за осветлението в банята?

 
Особено внимание трябва да обърнете на всички тъмни ъгълчета, които се образуват най-вече, когато помещението има неправилна форма или основното осветление не е разположено симетрично. Най-доброто решение в този случай е да се поставят повече светлинни източници, на няколко нива. Не забравяйте, че в близост до огледалото, душа, ваната, шкафовете или рафтовете трябва да има повече светлина. Сега на пазара могат да се намерят много красиви и функционални огледала с вградено осветление. В същото време LED осветлението под всякаква форма – лунички, ленти, лампи, също може да ви помогне много за доброто осветяване на банята.

 
Цветовите комбинации, които ще използвате в интериора на банята, също са от съществено значение. Обикновено за това помещение дизайнерите препоръчват пастелните нюанси. Те придават лекота и ефирност, така че, да се получи истински приятна атмосфера.

 
Ако банята ви е твърде малка, по-добре се откажете от ярките и контрастни цветове, дори и много да ги харесвате. Такава цветова схема би направила стаята да изглежда още по-малка. Разбира се, винаги можете да включите ярките контрасти просто като елегантно допълнение, например под формата на вертикален фриз. Ефектът ще е особено освежаващ и ще придаде модерен и изискан стил на интериора.

 
Що се отнася до избора на цвят за плочките на пода, едно от най-универсалните решения е бежовото.
И няколко думи за облицовките. Съвременните материали се отличават с лекота, така че, не се изкушавайте да декорирате банята с тежки, масивни материали. По-добре заложете на акрил, стъкло и хром.

Be the First!

Leave a Reply