Skip to Content

Печки за баня

Днес ще се опитаме да дадем разяснения за положителните и отрицателните страни на различните печки за баня. Ако ви предстои покупка на точно това, значи тази статия е за Вас.

На печките за баня се гледа с недоверие – повечето ще кажат, че там е достатъчно топло от изпаренията на топлата вода, но в студените зимни месеци без отопление е немислимо. Ето някои предложения от пазара на отоплителни уреди –

  1. Конвекторна печка – практична печка с малки размери, стояща елегантно във всяка баня. Повечето конвекторни печки са с терморегулатор и затоплят бързо помещението, в зависимост от мощността. Имат и защита от влагата. Недостатък – първоначална финансова инвестиция – струват скъпо, но си заслужават.
  2. Печка тип „Лира“ – най-широко разпространения метод за отопление в банята. Сравнително икономична и лесна за употреба. Ако имате голямо помещение, помислете за две лири.
  3. Вентилаторни печки – ефективни, компактни, бързо затоплят банята. Цените варират според класа печки – тези с по-нисък клас може за кратко да се повредят от влагата в банята. Съберете информация за разнообразието на пазара, преди да направите покупка.
  4. Инфрачервена печка за баня – лесно преносими, използват се за отопление не само в банята. Набират голяма популярност в последните няколко години. Може да се монтират, където поискате – най-често на стената. Бъдете внимателни и избирайте водоустойчива инфрачервена печка, защото иначе може да се окажете в опасна ситуация в банята. Недостатък -  при спиране на печката, помещението бързо губи топлината. Неподходяща за големи бани.
  5. Мултифункционални печки за банята – те са иновативен продукт, предлагащ отопление в комплект с ароматизатор, сешоар, допълнителни контакти и др. Ако ще избирате тях, помислете добре къде ще ги поставите, защото имат отворен контакт все пак, а в банята това трябва да се вземе впредвид. Ефективни са нищо че повечето са с  малки размери.

Вземи  стоков кредит!

 

Източник: http://invest-news.eu/

Be the First!

Leave a Reply