Skip to Content

Плочки или гранитогрес за баня

За облицовка на баня предимно се използват теракота за подово покритие и фаянс за стените. Теракотените plochki za banq имат много добри анти абсорбиращи свойства, а фаянсовите плочки са по-меки и затова се използват само за облицовка на стените.

Когато избирате, е добре да се съобразите с цените на плочките за баня.

През последните години в облицовката за баня се разпространи и друг материал, а именно гранитогресът. Той е изключително твърд и плътен, много устойчив и лесно се полага. Granitogres може да се използва както за облицовка на стени, така и за подово покритие. Материалът притежава много добри анти абсорбционни качества.

И плочките за баня и гранитогресът си имат своите предимства, така че което и да изберете, все ще е добре. По-важното е да направите точната комбинация, за да получите отличен резултат и да прекарвате времето във вашата баня позитивно и с много настроение.

В тази връзка е от изключително голямо значение изборът на цвят. Стените и мебелите трябва да си подхождат и затова преди да изберете вашите плочки за баня, трябва да помислите в какъв цвят да бъдат те.

Днес цветовите тенденции в обзавеждане на баня включват ранообразна палитра. Но за да внесете много уют и хармония в помещението, както и цялостното обзавеждане на вашия дом, трябва да направите правилен избор.

Класическата баня е в характерните нюанси на синьо- от много светло небесно до тъмно морско синьо. Бихте могли да изберете само един цвят за банята си или да комбинирате два или повече цвята, които да преливат по между си. Друго класическо и доста срещано съчетание е бели и сини плочки за баня, като тук може да преобладават и флорални, морски и други мотиви.

Независимо какъв цвят ще изберете за вашата баня, направете я според вашия вкус така, както желаете, използвайте въображението си и експериментирайте.

Be the First!

Leave a Reply